Босът на Астън Вила Унай Емери обяви, че планира да разговаря с вратаря Емилиано Мартинес, когато той се завърне на Острова, заради глупавите му подигравки към Килиан Мбапе. 

Стражът бе в основата на спечелването на световната титла от Аржентина след драма срещу Франция, но бе силно критикуван първо за неприличния жест, който направи, след като получи наградата за най-добър вратар на Мондиала, а след това и заради неспиращите заяждания и подигравки с френската суперзвезда. 

Той все още е празнува титлата в родината си, но когато се завърне в Англия през следващата седмица, Емери планира да говори с него, но все пак и призова футболистът да не бъде съден чак толкова сериозно. От френската федерация пък официално се оплакаха от тъпотиите на Мартинес. 

„Трудно е да си представим емоциите в един такъв момент, които вероятно са трудни за контролиране. Искам да говоря с него, когато се върне през следващата седмица, но за мен е по-важно как се представя, а не как празнува победите. Празнуването е за феновете, но все пак е хубаво да има и известен контрол върху емоциите” заяви Емери. 

„Да, важно е играчите да демонстрират определени ценности и те трябва да се държат по правилния начин. В крайна сметка най-важното е представянето на даден футболист, добрите неща, които е направил на терена и ние се гордеем с него и победата му. Другото, като празнуването, са малки детайли, често плод на обстоятелствата” добави той.